Support Highvalley Skateworld!

Stöd arbetet projektet genom att skicka SMS med text HIGHVALLEY till nummer 073 545 91 00. Då donerar Sideways SMS 2 kr till föreningens arbete med parken mot att du tar emot info från föreningen och brädsportbranschen. Du kan också vinna prylar på ditt nummer. Om du delar med dig av dina brädpolares nummer så får du fler lotter och dina polare kan också vinna. Det kostar absolut ingenting att vara med i listan och du kan alltid gå ur genom att svara "stopp".

Tack för ditt stöd! / SSS

Highvalley Skateworld i 3D

Highvalley Skateworld i 3D
Okt 2009: First sketch about the new park in Triangeln, very close to Högdalen Centrum.

Följ utvecklingen av Högdalstopparna på Stockholmstads sida


Läs mer här2007-11-22

Projekteringsmöte

I morse var SSS på projekteringsmöte. Det framkom att den marken parken ska byggas på kommer kosta bara 10 miljoner i bara styrenbitar (typ Frigolit), för att lyfta upp marken som är av lera och inte tål att byggas upp med tyngd (jordmassor/betong). Vi sa att det inte kan stämma då vi ser en bergknalle mitt i parken. Vi kom också med förslag att använda bottenaska från förbränningsverket som har en låg densitet och brinner ihop efter ca. 6 månader och då beter sig nästan som betong. Det bör vara ett utmärkt material att använda under betongen. Detta borde vi kunna få gratis och kanske till och med betalt för då Högdalsverket slipper långa transporter av askan bort på tipp. De ska undersöka saken samt be företaget som gjort provborrningarna återkomma med nytt svar om marken. Föreningen blev också rekommenderad att utöva större tryck med hjälp av sina medlemmar. Vi ska anstränga oss hårdare nu för att få media med på tåget. Om någon har kontakter eller ideer som ni kan hjälpa till att genomföra eller helt enkelt bara är bra så kan ni maila dom till oss.

Det stora problemet är att dom beslutande inte känner tillräckligt tryck från oss skatare vilket leder till att dom inte engagerar sig för en park så att den blir byggd. Pengar till en färdig design med 3D-modeller som kan användas som förfrågningsunderlag kommer att göras klart till februari månad ut men därefter så är det upp till oss att övertyga dom styrande att parken verkligen behövs.

= SSS behöver fler medlemmar, annars kan vi inte påverka lika starkt!
Join SSS nu. Det kostar från 50 kr för ett år och du får en skatepark. Bli medlem här