Support Highvalley Skateworld!

Stöd arbetet projektet genom att skicka SMS med text HIGHVALLEY till nummer 073 545 91 00. Då donerar Sideways SMS 2 kr till föreningens arbete med parken mot att du tar emot info från föreningen och brädsportbranschen. Du kan också vinna prylar på ditt nummer. Om du delar med dig av dina brädpolares nummer så får du fler lotter och dina polare kan också vinna. Det kostar absolut ingenting att vara med i listan och du kan alltid gå ur genom att svara "stopp".

Tack för ditt stöd! / SSS

Highvalley Skateworld i 3D

Highvalley Skateworld i 3D
Okt 2009: First sketch about the new park in Triangeln, very close to Högdalen Centrum.

Följ utvecklingen av Högdalstopparna på Stockholmstads sida


Läs mer här



2007-11-25

Mer förslag till vert poolen

Se nyinkommet förslag från Jerry Kopare till vert poolen. Se fler bilder och diskutera det i forumet här

2007-11-23

Nya detaljer till vert poolen..

Lukass och Ants fortsätter att brainstorma förslag till square pool cone cradle pipen.. Nu har fler medlemmar anslutit sig till diskussionen och nya förslag väntas dyka upp också.

Diskutera och kom med egna förslag här



2007-11-22

Projekteringsmöte

I morse var SSS på projekteringsmöte. Det framkom att den marken parken ska byggas på kommer kosta bara 10 miljoner i bara styrenbitar (typ Frigolit), för att lyfta upp marken som är av lera och inte tål att byggas upp med tyngd (jordmassor/betong). Vi sa att det inte kan stämma då vi ser en bergknalle mitt i parken. Vi kom också med förslag att använda bottenaska från förbränningsverket som har en låg densitet och brinner ihop efter ca. 6 månader och då beter sig nästan som betong. Det bör vara ett utmärkt material att använda under betongen. Detta borde vi kunna få gratis och kanske till och med betalt för då Högdalsverket slipper långa transporter av askan bort på tipp. De ska undersöka saken samt be företaget som gjort provborrningarna återkomma med nytt svar om marken. Föreningen blev också rekommenderad att utöva större tryck med hjälp av sina medlemmar. Vi ska anstränga oss hårdare nu för att få media med på tåget. Om någon har kontakter eller ideer som ni kan hjälpa till att genomföra eller helt enkelt bara är bra så kan ni maila dom till oss.

Det stora problemet är att dom beslutande inte känner tillräckligt tryck från oss skatare vilket leder till att dom inte engagerar sig för en park så att den blir byggd. Pengar till en färdig design med 3D-modeller som kan användas som förfrågningsunderlag kommer att göras klart till februari månad ut men därefter så är det upp till oss att övertyga dom styrande att parken verkligen behövs.

= SSS behöver fler medlemmar, annars kan vi inte påverka lika starkt!
Join SSS nu. Det kostar från 50 kr för ett år och du får en skatepark. Bli medlem här

Samtal med Idrottsförvaltningen

SSS ringde idag upp Idrottsförvaltningen för att få klarhet i hur det ligger till med pengar för själva bygget av skateparken. 5 miljoner är avsatta för alla kostnader fram till 31 december. Det inkluderar första projektering av området, provborrningar, projektering av skatepark och dess design. Vi har inte fått redovisat vad varje enskild kostnad, men vi höftar det till någon/några miljoner.. Vi ska ta reda på det dock. Men då inget mer är beslutat att göras före att designarbetet är klart, som är bestämt till slutet av februari, så kommer inte mer pengar av den budgeten kunna lyftas. När design och projektering är klart med en prislapp på bygget, då kommer nämnden att sammanträda och bestämma vilken kassa pengarna ska tas ifrån och hur mycket pengar som kommer satsas.

2007-11-21

Nytt förslag på vert poolen
















Se och diskutera det nya förslaget för vert poolen i SSS forum här

Highvalley Skatepark på Facebook

Nu har vi startat en grupp på Facebook för Highvalley Skatepark. Klicka här för att joina gruppen.




2007-11-20

Mitt i Söderort skriver om projektet

Klicka på bilden eller här för att läsa artikeln.
Diskutera artikeln här


2007-11-19

Designarbetet är igång

Nu har Stefan Hauser arbetat vidare på dom idéer som medlemmarna lämnade på senaste designmötet. Till nästa utkast så kommer han att använda de förslag som postas på vårat forum. Så sätt igång och brainstorma med era polare så att ni får det ni önskar. När grundläggande placering av parkens delar är färdig kommer 3D skiss tas fram. Designarbetet ska vara klart till den sista februari 2008 och efter det blir det endast små justeringar på ritningarna. Klicka på ritningen till vänster eller här.

Diskutera designen!

Backyard poolen
Ditch (kommer)
Downhill (kommer)
Mini pool (kommer)
Street (kommer)
Street plaza (kommer)
Vert poolen